Home Blog

Nationell Helg i Stockholm

0

⭐ Välkommen på Nationell Helg (NH) i Stockholm den 24-26 Februari! ⭐

Äntligen är det dags igen för IFMSA Swedens roligaste helg. Här får du träffa IFMSAre från alla våra sju lokalorter och delta i diverse interaktiva workshops inom IFMSA Swedens fem olika arbetsgrupper inom utbyten, folkhälsa, mänskliga rättigheter samt sexuell & reproduktiv hälsa!

🏥 Temat är Sjukvård & Hälsa – med syftet att uppmärksamma om sjukvården och framför allt om personerna som involveras inom denna, såsom patienter och personal. Flera intressanta föreläsningar och workshops med externa parters och IFMSAre kommer att bjudas på!

📣 Utöver detta har vi också årsmötet, alltså Fullmäktige (FUM) där vi går igenom verksamheten för tidigare verksamhetsår och vilka mål vi ska ha för kommande året. Du som medlem kan vara med och påverka! Mycket spännande! Vi passar även på att tacka av nationella styrelsen för 2022 som kliver av och välkomnar nya styrelsen för 2023.

Var? I Stockholm!
När? fredag 24 februari kl. 18.00 till söndag 26 februari kl. 15.00
Kostnad? 250kr/pers (inkluderar boende, mat, sittning, programaktiviteter). Reseersättning kan du söka från din lokalort efter eventet. Riktlinjer för reseersättning kan du läsa HÄR.

Alla medlemmar, såväl helt nya och nyfikna som riktigt rutinerade, från alla olika lokalorter och projekt är välkomna att anmäla sig! Kom ihåg att registrera dig om på nytt för 2023! Nytt år = nytt medlemskap!

Alright, så vad behöver JAG göra för att komma med?

  1. BLI MEDLEM om du inte har gjort det än i år!
  2. Anmäl dig i FORMULÄRET senast den 27/1 kl. 23:59!
  3. Invänta mail från oss om du fått plats, där mer information och instruktioner kring betalning ges!

OBS! Vi har begränsat antal platser, så se till att säkra din plats på denna spännande möjlighet! Tveka inte att höra av dig till [email protected] vid frågor eller funderingar.

Varmt välkomna till Stockholm!

Utfärdande av uteblivna certifikat

0

Under de senaste åren har internationella IFMSA av olika anledningar haft bekymmer med utfärdandet av certifikat för deltagande i vissa aktiviteter. För att komma till rätta med detta har man nu öppnat ett formulär där medlemmar kan efterfråga uteblivna certifikat. OBS detta gäller inte deltagande i mötesdelegationer, det är en separat process. Saknar du ett certifikat? Fyll i formuläret nedan senast 31 januari.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfoPPPvilabK-gaKzxQnSPC0cCENybx8RHbElOYWRBDooPmtA/viewform

Frågor? Mejla [email protected]!

Nationell Helg i Stockholm 24-26 februari

0

SAVE THE DATE – 24-26 februari 2023

Det är dags för IFMSA-Swedens Nationella Helg vinterupplagan, denna gång i ingen stad mindre än Stockholm 🇸🇪 Ringa in datumen 24-26 februari i kalendern redan nu!

Mer info och anmälan kommer inom kort!

Attenda gärna eventet på Facebook

Vill du anmäla intresse för att vara funktionär? Fyll i vår intresseanmälan

FINO 2022 i Tammerfors

0

Efter att ha kommit till vårt hostel under torsdagen, gick vi i samlad trupp till “Amos”, studentlokalen, som lyxigt nog låg i samma byggnad. Öppningsceremonin började, där de som planerat FINO exalterat berättade om sig själva samt vilka upplägget för helgen. Det följdes av namn-bingo där vi fick bryta isen genom att mingla med alla nya människor på plats. Därefter samlades vi kring mat och senare dans. Det blev sent för de flesta men många av oss lyckades ändå komma upp till fredag morgons löptur/promenad vid kl 7. En strålande idé tyckte vi som var på plats!

Fredagen inleddes med en god frukost och sedan bar det av till föreläsningssal där vi fick tre grundliga föreläsningar om tre spännande ämnen; Juha Klefström som talade om “Tailoring personalized treatments with living patient samples – from correlations to interventions”, Reija Laaksonen med “Biomarkers for early identification of coronary heart disease in patients at risk” och Mikko Niemi med “Pharmacogenetics and personalized medicine”. Speciellt den sista föreläsningen om farmakogenetik tyckte jag, Maria, speglade FINO:s tema “Individuell hälsa”. Efter föreläsningarna, där ett par krigare somnade till efter torsdagen, var det dags för efterlängtad mat. Eftermiddagen ägnades sedan åt workshoparbete, där vi fick möjlighet att arbeta kring ett givet ämne vilket gjordes genom diskussioner och att sedan utifrån detta skapa en poster, något som fick våra kreativa hjärnor att spinna. Workshopen gav nya lärdomar, oftast vackra posters och nya bekantskaper.

Sedan var det dags för den aktivitet vi önskat på förhand. Jag, Maria, fick Escape room, vilket var otroligt välgjort och tog oss strax under timmen att lösa. Av vad jag hört från de andra så var det lyckat där också. Mat serverades igen, och det var fest på Amos. Riktigt roligt var det!

Efter en lång natts festande var många av oss trötta lördag morgon. Trots detta kämpade sig några upp för ytterligare en löprunda. Då vi väl vaknat till var det dags för frukost, då vi senare fick skynda vidare till universitetet och dagens första föreläsning. Den första föreläsningen hölls av Hanna Rintala och hade titeln “Coping with environmental crisis and protection of mental health”. Det var en interaktiv och stimulerande föreläsning där samtliga delegater fick dela med sig av sina egna erfarenheter inom ämnet. Efter en bensträckare bjöds nästa föreläsare upp på scen, vars namn var Mikaela Grotenfelt-Enegren med föreläsningen “The planetary health diet – Where’s the beef?”. Trots att föreläsningen var svårt att applicera till helgens tema var den intressant och kändes relevant ur ett klimatperspektiv. Vid 12-tiden började magarna att kurra och vi fick en god vegetarisk lunch i magen. Eftermiddagen fortsatte med workshoparbete inom smågrupper, där vi fick jobba med våra posters inom olika frågor som berörde helgens tema “Individuell hälsa”. Tiden gick fortare än någonsin och samtliga fick skynda sig tillbaka till vandrarhemmet där vi fick samlas inom delegationerna för att planera kvällens spex. Det vankades sittning, skådespel och mycket skratt inom bara några timmar, så det gällde att vi jobbade effektivt för att få till ett så bra spex som möjligt!

Svenska delegationen i Tammerfors!

Väl sittandes på bussen på väg till sittningen hördes ett varmt sorl och glada toner. Sittningen hölls på en fin restaurang utanför stan och vi bjöds på en mycket god trerätters middag. Efter att nästa hälften av delegationerna hade spexat var det Sveriges tur att få bjuda på sitt skådespel. Vi hade fått i uppgift att göra ett spex mot Danmark, vilket blev en succé med massor av skratt! Senare mot kvällen avrundades sittningen för att vi sedan begav oss tillbaka till Amos, där vi bjöds på ytterligare mat och fest hela natten lång.

Vi spexade på sittningen i vanlig ordning.

Söndagen måste varit den mest trötta morgonen, men eftersom alla befann sig på samma energinivå var det inte ett problem. Efter att ha fått lite i frukost i magen checkade vi ut från vandrarhemmet och begav oss mot universitetet. Vi fick presentera våra posters för varandra, där även en grupp bjöd på ett spännande skådespel inom psykologisk första hjälpen! Det var fantastiskt att se hur kreativa alla hade varit, samt det fina arbete de hade lagt ner på sina posters. Mot lunchtid började FINO att röra sig mot ett slut, där det blev många hejdå-kramar och applåder till alla ansvariga. Jag, Magdalena, kände mig varm inombords och oerhört tacksam för att få ha fått möjligheten till att delta i FINO. Helgen innebar inte bara ny kunskap inom aktuella och viktiga ämnen, utan även ett oerhört viktigt utbyte mellan övriga delegater inom Norden. Jag har lärt mig något otroligt från helgen och drömmer tillbaka till FINO i Tammerfors varenda dag!

Vi båda rekommenderar verkligen att ansöka till FINO, det är en fantastisk upplevelse och
otroligt rolig helg! Har ni frågor är det bara att höra av er till oss!

Kram,
Maria och Magdalena

Restplatser i EuRegMe23-delegationen

0

Nu finns restplatser att söka i den svenska delegationen till EuRegMe 2023! Mötet som går av stapeln 10-14 april i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina, är IFMSA:s europeiska möte med kring 300 deltagare från hela kontinenten. Självklart deltar IFMSA-Sweden med en delegation! Mer info finns i ansökningsformuläret samt Invitation Package.

Ansökan: https://forms.gle/j7ffcjvVzKdtosGs8
Ansökan stänger onsdag 25 januari kl 23:59

Frågor? Tveka inte att kontakta [email protected]!

Invitation Package: https://drive.google.com/file/d/16nft44W53Vx371If5_JXJPqp832HUuxG/view?usp=sharing

Workshop om Hållbar Sjukvård

0
Är du vårdpersonal eller vårdstudent och undrar hur just du kan bidra till en mer hållbar sjukvård?

IFMSA-Swedens kampanjgrupp Vår Hälsa Brinner och Läkare för Miljön välkomnar er till en lärorik och spännande workshop med fokus på hållbar sjukvård och hur avdelningar kan bli mer miljövänliga i sin dagliga verksamhet. Workshopen äger rum onsdag 25 januari kl. 17.30 och kommer att hållas i Scheelesalen på Karolinska Institutet (Tomtebodavägen 6, en trappa upp).
Vi kommer servera veganska wraps som tilltugg – anmäl dig för att säkerställa din plats och för att få en wrap! Anmäl dig här:
https://forms.gle/rt6ktnPoB5Kaejo88
 

Valberedningens nomineringar och formulär för motkandidaturer!

0

Valberedningens nomineringar och formulär för motkandidaturer!

Nu är valberedningens arbete avslutat för fyllnadsvalet, stort tack till alla medlemmar som sökt! Vi är väldigt glada över att få presentera valberedningens nomineringar inför fyllnadsvalet för IFMSA-Swedens styrelse, verksamhetsår 2023.

Nomineringar:

https://docs.google.com/document/d/1y4eDcmrScV24rg1waHc59CeNzUeY_I2Z0wUmPSLn2iI/edit?usp=sharing

Valberedningen har lämnat sitt förslag, men det finns fortfarande möjlighet att lämna in en motkandidatur, oavsett om man sökt posten under nomineringsperioden eller inte. Det är IFMSA-Swedens Fullmäktige (FUM), som består av en representant från varje lokalort, som tar beslut om vem som blir vald. Nästa FUM-möte sker den 21 januari. Det går bra att kandidera både till poster där valberedningen lämnat ett förslag och till poster där ingen person föreslagits. DEADLINE för motkandidaturer är 20 januari 2023 kl 21:00.

Formulär för motkandidaturer: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScAkzCT31sOvHmm64oxU3oiYTlHGLVIb-30JlN93pKQ5MIrpQ/viewform

Beskrivning av alla nationella styrelseposter hittar du här: https://docs.google.com/document/d/0Byr87WCoiHuWVFJVUUVsVlVMcTg/edit?usp=sharing&ouid=116262189546197144001&resourcekey=0-TbaTpi0lT0Ge3LTDgU83vw&rtpof=true&sd=true

Hälsningar, Valberedningen 2022 – Rawa Halabjayi & Lisa Arvidsson

Extrainsatt fullmäktige (digitalt)

0

Välkommen till IFMSA-Swedens extrainsatta Fullmäktige – 21 januari

 

Lördagen 21 januari sammanträder IFMSA-Swedens Fullmäktige (FUM) för ett extrainsatt möte. Under mötet kommer representanter från föreningens sju lokalorter att diskutera och besluta bland annat kring fyllnadsvalet för vakanta nationella styrelseposter för verksamhetsåret 2023/2024. Formuläret för motkandidatur öppnar den 7/1.

Möteshandlingarna hittar du här https://drive.google.com/drive/folders/1JJ_ADfSoHoM1eejXrsN2mnPAIY6gpLei

🕘 När? Lördagen 21 januari kl. 09:00-12:00
💻 Var? Zoom! https://us06web.zoom.us/j/82618173270?pwd=dnRzVFVqL2NTbFRwd2k0NmxIOU9QUT09

Hör gärna av dig till din lokalordförande om du vill veta mer om FUM eller prata med representanten från just din lokalort.

Varmt välkomna!

Fyllnadsval 2023 Nat.Styrelsen

0

Fyllnadsval för nationella styrelsen 2023

Vill du engagera dig inom världens största och bästa förening för vårdstuderande? Intresserar du dig för global hälsa och folkhälsofrågor? Brinner du för IFMSA och är full av idéer för hur organisationen kan fortsätta utvecklas? Då kan det vara precis dig vi söker!

Nu öppnar ansökan till fyllnadsvalet till nationella styrelsen! De poster som finns att söka är:

VPI (Vice President of Internal Affairs)
VPE (Vice President of External Affairs)
Generalsekreterare
Kassör
NEO-in (nationellt ansvarig för inkommande kliniska utbyten)
NEO-out (nationellt ansvarig för utresande kliniska utbyten)
NOC (nationellt ansvarig för kapacitetsbygge)
Valberedning
Nationell samordnare för katastrofmedicin

Mer information om posterna kan du hitta här: https://docs.google.com/document/d/1K7uFW6jofNH2yhlIUwpBSsmQFZMUpfUp/edit?usp=sharing&ouid=103781389822122418131&rtpof=true&sd=true

Är du sugen på att fördjupa ditt engagemang? Känner du någon som skulle passa på någon av dessa poster? In och sök när ansökan öppnar den 12 december! Och nominera varandra! Nominera gör du genom att maila valberedningen namn och mailadress på den person du vill nominera, samt vilken post du vill nominera dem till. Oss i valberedningen kan du nå på [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Länk till ansökan
https://forms.gle/2TPHM9Fi5YjkjfJf9

Hälsningar,

Rawa Halabjayi och Lisa Arvidsson, valberedning 2022

EuRegMe2023 Ansökan

0

Ansökan till EuRegMe 2023-delegationen är öppen!

Ansökan stänger: torsdag 15 december kl 23.59.

Varmt välkommen med din ansökan till IFMSA-Swedens delegation till nästa europeiska IFMSA-möte, EuRegMe 2023! Vi kommer att representeras av en 7 medlemmar stark delegation till mötet som går av stapeln 10-13 april i Sarajevo, Bosnien-Hercegovina. Deltagaravgiften på 170 euro sponsras delvis av föreningen och resan betalar delegaterna själva. Mer information finns i Invitation package, se länk. Frågor? Tveka inte att kontakta [email protected]. Valgruppen ser fram emot din ansökan!

Invitation package: https://drive.google.com/file/d/16nft44W53Vx371If5_JXJPqp832HUuxG/view?usp=sharing

Formulär: https://forms.gle/j7ffcjvVzKdtosGs8