Home Blogg EuRegMe 2018 – Dörfl, Österrike

EuRegMe 2018 – Dörfl, Österrike

0
EuRegMe 2018 – Dörfl, Österrike

Detta skulle bli mitt första internationella möte, European Regional Meeting 19:e april till 23:e april i naturhotellet Steinschaler Dörfl. Ett möte där jag deltog som en del av en härlig svensk delegation med varierad erfarenhet av internationella möten. Hotellet var belägen ungefär tre timmars bussfärd från Wien och hade fått pris för sin miljömedvetenhet vilket var i linje med årets EuRegMe som handlade om ”hållbarhet – klimat förändringar och hälsa”. Efter några nationella möten i vilka jag har fått lära mig mer om projekten i olika delar av Sverige kändes det väldigt kul och spännande att nu få möta och lära känna studenter från andra länder. Att få ta del av projekten som bedrevs i deras länder och hur situationen såg ut hos dem.

Efter ungefär halva bussfärden kunde man börja skönja det natursköna landskap som vi under resten av mötet skulle få njuta av, men blev ändå överraskad av den undersköna utsikt som vi skulle mötas av väl på plats, som ni till viss del kan se på bilden av delegationen. På ankomstkvällen anordnades en öppningscermoni, där bland annat en introduktion till den lokala orten och kulturen presenterades samt äran att höra en dikt och se en lokal grupp framföra folkdans.

Över tre dagar fanns det arbetsgrupp-sessions för att dela våra erfarenheter mellan länderna. Dela den kunskap vi fått med oss hemifrån, dela de metoder som vi använder oss av i våra projekt samt fördjupa vår kunskap. Jag som deltog i SCORA-session, i vilken Kärleksakuten är en del av, kunde bland annat få ett utbyte av erfarenheter med projekt som liknar Kärleksakuten men också med andra projekt som jobbar med andra delar inom SCORA. Någon från vår delegation fanns nästan i alla arbetsgrupper. Om du vill läsa lite mer om vad de enskilda arbetsgrupperna gjorde så kan jag rekommendera dig att läsa IFMSA-Swedens EuRegMe 2018 rapport om när den kommer ut.

I andan av utbyte fanns en mässa där länderna presenterade olika projekt, en möjlighet att få en inblick i vad som görs i de olika länderna. Väldigt kul att se för en som var ny i internationella sammanhang, att se hur många olika projekt som kan inrymmas inom de olika arbetsgrupperna. Sen fanns även tid för training session och open space, forum för att utveckla andra närliggande färdigheter samt hålla andra diskurser.

Theme event, föreläsningar och workshops som var direkt kopplade till temat för årets EuRegMe, hållbarhet och en hälsosam livstil. Vad vi som privatpersoner kan göra, vad företag kan göra och vad staten kan göra.

Plenum, det beslutande organet i Europa som svenska FUM, fast väldigt mycket större. Det var en rolig och intressant upplevelse att se händelseförloppet av olika motioner, kanske inte något för alla men tycker definitivt något man ska uppleva någon gång.

Utöver all utbildning under dagarna så var det sociala aktiviteter på kvällarna, alltifrån olika temafester till National Food and Drink Party (NFDP). Ett tillfälle lik activities fair, att länderna har en möjlighet att visa upp något, men istället för projekt så visades mat och dryck upp medan alla var iklädda i sina egna nationers färger och dräkter. Hela mötet avslutades med en avslutningscermoni.

Jag tar i huvudsak med mig tre saker. Först och främst silent applause, hade inte stött på det innan och det är en oerhört bra grej som jag hoppas kommer att komma mer och mer hos oss. Det andra lite i samma linje som min första punkt att ge positiv feedback, något som jag under detta möte fick lära mig att bli mycket bättre på, att stödja och backa upp andra. Slutligen det tredje, den fantastiska energi och engagemang som finns inom IFMSA, det har gett mig väldigt mycket energi inför framtiden.

Sagolika svenska samlingen:

Rebecka Assarsson, Ingrid Cerutti, Emma Jaede, James Janani, Tina Kashfi, Fu-Hsien Lin, Nathalie Matti och Jessica Zhang

 

Fu-Hsien Lin

Kassör Kärleksakuten Norr