Home Sverige En training i KATASTROFMEDICIN

En training i KATASTROFMEDICIN

0
En training i KATASTROFMEDICIN

15195821_1873899022840988_4410704340780571019_oKatastrofer kan drabba vem som helst, var som helst, när som helst.

Vet du vad du ska göra om katastrofen drabbar oss? Om ett flygplan kraschar i området, om en brand bryter ut eller om en fabrik exploderar?

Vet du vad du skulle göra om du kom först till en bilolycka, eller såg en person falla ihop?

Vi vet. För att vi förbereder oss.

Det här är din chans att börja förbereda dig för att kunna hantera situationer utöver de vanliga i Sverige och Norden. Med oss får du lära dig hur Sveriges katastrofhantering är uppbyggd, vem som gör vad – och vad du ska göra. Du får fundera och diskutera över vad vi kan göra för att minimera riskerna för katastrofer, och öka kunskapen om det i samhället.

Tyvärr är inkluderingen av katastrofmedicin och beredskap inom vårdprogrammens utbildning ofta närmast obefintligt. Genom en tredagars training i katastrofmedicin vill vi ge dig en introduktion till ämnet.

Trainingen riktar sig till vårdstudenter från Norden som är medlemmar i IFMSA. Du som deltagare kommer att erbjudas en blandning av inspirerande föreläsningar, diskussioner och praktisk tillämpning genom katastrofsimuleringar. Kursen kommer att hållas på engelska av utbildade trainers tillsammans med fristående experter.

När: 3-5 februari 2017

Var: Stockholm

För vem: Vårdstudenter

Pris: 1500 SEK (Mat och boende på vandrarhem är inkluderat i priset.)

Anmäl dig här: LÄNK. Sista ansökningsdagen är den 20e december midnatt GMT.

Det ända som krävs är att du är medlem i IFMSA-Sweden, NMSA-Norway, FiMSIC-Finland, IMSIC-Iceland eller IMCC-Denmark. Vi kommer att välja ut 30 deltagare baserat på ansökan och välja dig som är engagerad, brinner för ämnet och vill dela med dig av det du lärt dig. Vi kommer även sträva efter en bra fördelning mellan nya och gamla medlemmar, kön och lokalort. Tre från varje land utanför Sverige kommer att väljas ut.

Har du några frågor är det bara att maila oss eller skriva på facebook!

Vi ses i februari!

Intressegruppen för katastrofmedicin

IFMSA-Sweden (www.ifmsa.se)

Email: [email protected]

Facebook: Katastrofmedicin IFMSA-Sweden