Home Blogg EuRegMe 2017 Antalya

EuRegMe 2017 Antalya

0
EuRegMe 2017 Antalya

Snö, slask och kyla byttes under en vecka i april mot värme, gemenskap och glädje. Mellan den 18-25de pågick European Regional Meeting (EuRegMe) i Antalya, Turkiet och jag var en av 6 personer på plats från den svenska delegationen.

Jag ska inte ljuga att jag var lite tveksam först till att åka då man hört och läst massor om just läget i Turkiet på TV och i tidningar, men samtidigt fick mina tidigare upplevelser från internationella IFMSA assemblies mig att vilja ta chansen och åka iväg även på detta äventyr. När jag av en slump under ett IFMSA-möte i Slovenien hamnade vid samma bord som några från Turkiet som beskrev hur medier överdrev läget blev jag övertygad om att åka ner.

Flyget ner gick smidigt och jag blev redan på planet placerad bredvid två personer från Grekland som var på väg ner till mötet. När vi klev av insåg vi sedan att runt 20 personer på flygget skulle just till mötet så det blev en rolig busfärd som gav en trevlig start på mötet.

Konferensen drog sedan igång efter registrering och incheckning. Tillsammans med ungefär 5 andra svenskar deltog jag på Pre-EuRegMe där jag och de flesta svenskar gick på “Human Rights for Medical Practitioners”. För mig som egentligen är utbytesperson sedan 3 år tillbaka var det oerhört roligt att få testa på något nytt, få ny lärdom och lära känna nya personer.

Efter 3 dagar var det till slut dags för invigningen av EuRegME full av folkdans som fick alla i rummet upp på fötterna och dansande. Jag hade turen att få dela rum med två kilar från Irak som var där och observerade vilket var oerhört trevligt då man fick veta mer om hur deras verksamhet fungerar och fick en mer neutral bild av läget i Irak. Vad gäller själva veckan påminner veckan mycket om våra nationella helger i Sverige, med arbetsgruppstid, workshops och föreläsningar. Jag deltog på utbytesgruppens session och var även med i “session team” vilket innebär att man ansvarar för att ordna allt vilket blev lite jobb men oerhört givande och man utvecklas som person så ta chansen om du ser den.

På kvällarna fanns det ett socialt program där allt från National Food and Drinks Party (NFDP) till olika temafester och karaoke arrangerades. TurkMSIC gjorde ett oerhört bra jobb och båda hotel och mat var kanonbra och de ska ha en oerhört stor eloge för deras insats. Nu laddar vi IFMSA-batterierna och vi lovar att ta med nyfunnen kunskap, lärdom och erfarenhet tillbaka och sprider på nästa nationella helg!

James Janani

Nationellt ansvarig för forskarutbyten