Home Alla nyheter Fyllnadsval till nationella styrelsen!

Fyllnadsval till nationella styrelsen!

0

Vill du engagera dig inom världens största och bästa förening för vårdstuderande? Intresserar du dig för global hälsa och folkhälsofrågor? Brinner du för IFMSA och är full av idéer för hur organisationen kan fortsätta utvecklas? Då kan det vara precis dig vi söker!

Vilka poster kan man söka? Mer information kring varje post hittar du nedan.
– VPI – Vice-ordförande för interna frågor
– Kassör
– NOC – Nationellt ansvarig för kapacitetsbygge
– Valberedning (2 poster)

KANDIDERA
Kandidera gör du genom att fylla i detta formulär. Ansökan stänger 9 februari 2023, kl 23:59.

Ni kan givetvis söka flera poster, vi önskar i sådant fall en ansökan per post. Vid frågor om posterna, maila gärna sittande ledamot eller valberedningen. Efter att du skickat in din ansökan kommer du bli kontaktad av valberedningen för en intervju. Posterna fylls sedan under Årsmötet, 25-26 februari, av IFMSA-Swedens Fullmäktige.

NOMINERA
Någon som du tror skulle passa bra inom dessa roller? För att nominera en person till en post, skicka deras namn, telefonnummer och mailadress till [email protected]. Dit är du även välkommen att höra av dig med allmänna frågor.

Vi ser fram emot era ansökningar!
Hälsningar, Rawa Halabjayi & Lisa Arvidsson, Valberedningen 2022


VPI – Vice ordförande för interna frågor
VPI jobbar tätt med ordförande men har framför allt fokus på kontakten med lokalordföranden – att koordinera deras behov, hjälpa till med frågor och osäkerheter är ett stort inslag i arbetet. Du är med och förbereder nationella kickoffen, nyhetsbrev och hoppar in i diverse nationella insatser vid behov.

Du är också spindeln i nätet under planeringen för nationella helger, där du äntligen får träffa den förening du vårdar! Här har du även ett nära samarbete med bl.a. lokalorten som håller i NH, arbetsgruppsansvariga och centralstyrelsen, med syftet att stötta lokalorten och skapa ett lärorik och spännande program för samtliga deltagare. Den här posten passar dig som tycker om att ha en överblick i IFMSA Swedens nationella verksamhet och tycker om att samarbeta med många personer. Erfarenhet av lokalt styrelseengagemang är meriterande.
– Kontakt: [email protected]

Kassör
Kassören är ytterst ansvarig för IFMSA-Swedens ekonomiska förehavanden, redovisning samt bokslut. Som kassör jobbar du i tätt samarbete med generalsekreteraren och ordföranden för att hålla koll på föreningens aktiviteter, men har även en viktig röst i centralstyrelsen och dess beslut.

Genom denna kontakt, och din inblick i föreningens ekonomi, får du ett unikt perspektiv på vår verksamhet. Det är en utvecklande post, där en hög grad av integritet och personligt ansvar förutsätts. Det rekommenderas goda kunskaper i excel och tidsplanering om du är intresserad av att söka denna post!
– Kontakt: [email protected]

NOC – National officer on capacity-building (Trainingansvarig)

Detta är posten för dig som är en trainer och brinner för vidareutveckling och utbildning av medlemmar. När någon efterfrågar en training/workshop har du koll på vilka trainers vi har, samt vad som kan erbjudas. Du har som NOC ansvar för att underlätta och lyfta möjligheter för vidareutveckling av våra medlemmar, exempelvis genom att hålla i nya trainings och events som underlättar för medlemmar. Erfarenhet rörande kapacitetsutveckling och fortbildning inom IFMSA och/eller inom andra organisationer förväntas men inget måste.
– Kontakt: [email protected]

Valberedning
Du har en god kännedom om föreningsengagemang på styrelsenivå och vet hur arbetet ofta kan te sig. Du tycker om att göra komplexa bedömningar och har en god översikt över föreningen för att kunna välja den bästa styrelse föreningen kan få. Du arbetar under augusti till och med oktober, vilket är perioden innan valmötet. Under den tiden kommer du utlysa val till nationella poster, valbereda sökande och lämna ett förslag till Fullmäktige.
– Kontakt: [email protected]