Home Alla nyheter Fyllnadsval till nationella styrelsen 2023/2024

Fyllnadsval till nationella styrelsen 2023/2024

0

[DL 23/4] Kära medlemmar, Vill du ta ditt engagemang inom IFMSA till nästa nivå? Då kan det vara precis dig vi söker! Nu öppnar fyllnadsvalet för fyra spännande poster i den nationella verksamheten.

Vilka poster kan man söka?
Vice-ordförande för interna frågor (VPI)
Nationellt ansvarig för kapacitetsbygge (NOC)
Valberedning (2 poster)

Nedan följer en kort beskrivning av uppdragen. 

VPI – Vice ordförande för interna frågor
VPI jobbar tätt med centralstyrelsen men har framförallt fokus på den interna verksamheten och kontakten med lokalordföranden. Man är spindeln i nätet under planeringen för nationella helger, med syftet att stötta lokalorten och skapa ett lärorik och spännande program för samtliga deltagare.

VPI är även med och förbereder nationella kickoffer, koordinerar nyhetsbrev och hoppar in i diverse nationella insatser vid behov. Den här posten passar dig som tycker om att ha en överblick i IFMSA Swedens nationella verksamhet och tycker om att samarbeta med många personer. Erfarenhet av lokalt styrelseengagemang är meriterande.

NOC – Nationellt ansvarig för kapacitetsbygge (“National officer on capacity-building”)
Som NOC ansvarar man för att underlätta och lyfta möjligheter för medlemmarnas vidareutveckling inom föreningen. Hen synliggör möjligheter för internationella och nationella IFMSA-workshops och håller i workshops under nationella helger. Erfarenhet rörande kapacitetsutveckling och fortbildning inom IFMSA och/eller inom andra organisationer är meriterande för denna post. 

Valberedning
Valberedningen har gediget kännedom inom föreningsengagemang på nationell styrelsenivå och vet hur arbetet ter sig. Här söker vi dig som tycker om att göra komplexa bedömningar och har en god översikt över föreningen för att kunna välja den bästa styrelse föreningen kan få. Valberedningen arbetar under augusti till och med oktober, vilket är perioden innan valmötet. Under den tiden utlyser man val till nationella poster, valbereder och lämna ett förslag till Fullmäktige.

Kandidera senast 23 april
Kandidera gör du genom att fylla i detta formulär: https://forms.gle/qskG9n17cAp5TFjA6. Ansökan stänger den 23 april, kl 23:59.

Man kan givetvis söka flera poster, vi önskar i sådant fall en ansökan per post. ****Efter att du skickat in din ansökan kommer du att bli kontaktad av valberedningen för en intervju. Valet beslutas sedan i maj under Fullmäktige. Blir du vald ska du efter en överlämningsperiod vara redo att sätta igång redan nu under våren.

Nominera!
Någon som du tror skulle passa bra inom dessa roller? För att nominera en person till en post, skicka deras namn och mailadress till [email protected]. Dit är du även välkommen att höra av dig med frågor kring valet och posterna.

Vi ser fram emot era ansökningar!

Varma hälsningar,
Chantal Marchini
Valberedning 2023