Home Sverige Fyllnadsval till nationella styrelsen

Fyllnadsval till nationella styrelsen

0
Fyllnadsval till nationella styrelsen

Är det dags att ta ditt engagemang till en ny nivå? Sök en post i IFMSA-Swedens styrelse!

Föreningen bereder nu fyllnadsval inför verksamhetsåret 2017-2018. Läs mer om posterna nedan och ansök via hemsidan innan 31 januari 23.59. Om du har postspecifika frågor ber vi dig maila den adress som står under respektive post.

Ansökan: www.ifmsa.se/medlem/val/

 

Styrelseposter:

Nationellt ansvarig, arbetsgruppen för forskningsutbyten, inkommande

Du jobbar tätt ihop med NEO-in och har hand om de studenter vi tar emot under sommaren, där du bistår alla lokalt aktiva med stöd, hjälp och rådgivning gällande fadderprogrammet. Du har även mycket kontakt med de studenter som kommer till Sverige inför resan, då det ofta kan vara en del frågor från dessa. En väldigt stimulerande post där du lär dig mycket om andra kulturer och har kontakt med många människorsom kan bli vänner för livet!

Frågor? Kontakta sittande ansvarig på nore-in @ ifmsa.se

Nationellt ansvarig, arbetsgruppen för forskningsutbyten, utgående

Du jobbar tätt ihop med NEO-out och tar hand om IFMSA-Swedens forskningsutbytesverksamhet rörande de studenter som reser ut från Sverige på utbyte. Det innebär allt från att svara på nervösa frågor från studenter som skall resa ut från Sverige, till att själv åka iväg på General Assembly i augusti för att skriva utbyteskontrakt. En otrolig upplevelse att vara med om!

Frågor? Kontakta sittande ansvarig på nore-out @ ifmsa.se

Övriga funktionärer:

Verksamhetsrevisor

Du är en gammal veteran i föreningen som är på väg att fasa ut ditt engagemang, men inte riktigt vill släppa taget än. Du är en av två som tillsammans granskar vad nationella styrelsen haft för sig under året, går igenom budget och rapporter och försäkrar er om att verksamheten inte avviker från föreningens syfte. Posten innebär nästintill inget engagemang under året, utan den prestation som skall åstadkommas är en revisionsrapport inför Fullkmäktige i februari, då ni framställer er rapport till fullmäktige och rekommenderar ansvarsfrihet eller ej. Ett trevligt sätt att avsluta sitt engagemang på, men förutsätter gammalt engagemang i föreningen.

Frågor? Maila president @ ifmsa.se

Sociala medier- och PR-ansvarig

Du gillar rättstavning, du vet hur man postar snygga bilder på instagram, och gillar att fota! Till vardags kommer du hålla koll på IFMSA-Swedens facebooksida och ansvara för att den fungerar väl – hur du gör det, är helt upp till dig. Under nationella helger använder du föreningskameran till att fotografera och hålla instagram/twitter/allmän pepp igång. En icke särskilt betungande post som ändå kan bli väldigt stimulerande och få dig involverad i styrelsearbete. Du vet inte hur man fotar, men vet hur man delegerar? Bra! Då är problemet löst.

Frågor? Maila medieansvarig @ ifmsa.se

Valberedning (två poster)

Du har ett brett kontaktnät och vill se en förening där alla intressen, lokalorter och arbetsgrupper är representerade i styrelsen som börjar sitt arbete 2018. Valet hålls hösten 2017, och genom din försorg har Fullmäktige ett förslag till ny styrelse att ta ställning till. Ditt arbete innefattar att bereda val, intervjua kandidater och presentera ett förslag inför Fullmäktige. Troligtvis en av föreningens viktigaste poster!

Frågor? Maila president @ ifmsa.se

 

Ansökan: www.ifmsa.se/medlem/val/