Home Blogg GA Mexico 2016!

GA Mexico 2016!

0
GA Mexico 2016!
GA_karin
Bildtext: Karin Falbrink, NEO-out och del i den svenska delegationen till IFMSA General Assembly i Mexico 2016.

Hälsningar från Mexico!

Karin Falbrink sitter som utbytesansvarig i IFMSA-Swedens nationella styrelse och studerar till vardags på läkarprogrammet vid Lunds universitet. Här skriver Karin om sitt deltagande på internationella IFMSA:s general assembly (GA) som hölls i augusti 2016 i Puebla, Mexico.

Mitt första GA var en minst sagt omvälvande upplevelse. Hela vägen till Mexico åkte jag tillsammans med 14 andra svenskar för att representera IFMSA-Sweden i världens största forum för läkarstudenter. Med över tusen deltagare från världens alla hörn, från Australien till Guyana, var det en mäktig upplevelse att få möta människor som var så engagerade i föreningslivet och i sina personliga hjärtefrågor.

Att ha det här mötet i just Mexico gav definitivt en annan karaktär åt mötet än vad jag förväntat mig, schemaändringar, busshaveri och lokaler som inte verkade existera enligt internet gav upphov till många intressanta upplevelser och ledde till att jag äntligen har lärt mig att använda Über.

Jag ägnade veckan åt SCOPE sessions, vilket är den arbetsgrupp som anordnar de 4-veckors utbyten som svenska studenter kan söka via IFMSA. Det var dels intressant att höra vilka problem som andra länder stöter på för sina studenter, och dessutom jättekul att få ta beslut om stadgeförändringar som reglerar hur IFMSAs medlemsländer ska bedriva sin utbytesverksamhet. Jag vet att det låter jättetorrt men det var verkligen kul och spännande så fort man blev lite insatt! Dessutom intressant att se hur olika man tänker i olika länder och fundera över anledningarna till det.

Absolut roligast på hela mötet var “contracts fair” då jag och min SCOPE-kollega Ines under två timmar skrev kontrakt med de 64(!) länder som IFMSA-Sweden kommer att erbjuda klinikutbyte till nästa år.

Förutom allt det föreningstekniska så var det dessutom en hel del fest och framförallt “National Food and Drinking Party” där alla studenter bjuder på mat, godis och dricka från sina hemländer. Sverige bjöd självklart på kanelgifflar, Djungelvrål och Kalles med blandad framgång.

I mexico fick vi även chansen att rösta fram vart nästa augustimöte kommer att hållas, nämligen Tanzania!! Hoppas att vi ses där alla! Trötta kramar från Mexico Citys flygplats.

Karin Falbrink