Home Blogg GA Montreal

GA Montreal

0
GA Montreal

Hej! 

Kul att du vill läsa mitt blogginlägg och min upplevelse under General Assembly i Montreal. Jag landade i Montreal den 1:e augusti vilket är en dag innan mötet. Tyvärr var mitt bagage försenat så var det lite tråkigt. 

 

Dagen alla landar: 

Under dagen får vi vårt rum, hälsa på gamla vänner, fixa oss och gå till opening ceremony. Man känner sig verkligen välkommen och taggad till en tuff, rolig och lärorik vecka. 

 

Under session: 

 Vi börjar vår session nästan alltid kl.9 på morgonen. Jag var på SCOPH- session om Public Health. Hela förmiddag där brukar man jobba tillsammans eller får en föreläsare som är jätteduktig och så diskuterar man olika punkter inom folkhälsa och vad har vi för problem.  

 

Social aktivitet: 

Dag 1: Det brukar börja ca. kl. 9 på kvällen. Första dagen hade vi NFDP (National Food Drink Party) då alla tar med mat och drink från sitt land, så du får smaka från hela världen. Det är verkligen roligt och trevligt. 

Dag 2: Eftersom att det blev sent med Plenary (viktigaste delen av GA, där besluten tas) så vi gick på en lång promenad i Montreal som är livlig stad. 

Dag 3: Latino Night, yap som namn säger, en lång natt fyllt med dans.

Dag 4: Culture Night som du får absolut inte missa är en av de delar i GA social aktivitet som jag tycker är bäst. Det är shows från olika länder där de går upp på scen med traditionella kläder, sjunger och dansar. Brukar vara jättetrevligt och roligt. 

Dag 5: Last Day börjar med closing ceremony där man tackar alla som gjorde ett hårt jobb för att få GA att lyckas. Efteråt då går man till ett party vilket jag skippade för att jag skulle på post-GA några timmar efter. 

 

Maten under GA: 

 Den var den minst bra delen, vi åt skolmat som man bli inte mätt av den portion man fick. Man fick inte heller fylla på sin tallrik igen. Maten smakar helt okej men för min del känns det som näringsfattig mat. Det fanns inte sallad, bara salladsblad. Men så klart var jag inte hungrig tack vara att maten i Montreal är underbart, många variationer både på maten och pris så jag överlevde. 

 

NMO-Hour: 

En timme (brukar ta mer än en timme) där vi sitter och pratar om hur vår dag har varit. Diskuterar och pratar om dokument som vi fick i förväg. Vi diskuterar vad den svenska delegationen tycker och vårt beslut som ska presenterar Sveriges röst i plenum. 

Här lär vi känna varandra, får en bild om vad de andra hade gjort under deras session. Vi får en förklaring och tydligt bild till saker som inte gick att förstå under session, plenary eller dokument som delades ut. 

Farah Fakhri

2018-08