Home Alla nyheter IFMSA på World Health Assemblys Special Session om pandemiförberedelser

IFMSA på World Health Assemblys Special Session om pandemiförberedelser

0
IFMSA på World Health Assemblys Special Session om pandemiförberedelser

I november samlades WHOs medlemsländer i Genève för att genomföra World Health Assemblys special session om pandemiförberedelser. Detta var en historiskt sammanträde, som endast genomförts en gång tidigare i världshistorien. IFMSA hade privilegiet att få var med på plats med en delegation på 10 IFMSA-medlemmar och en representant från International Veterinary Students’ Association.

Sammanträdet fokuserade på möjligheten att skapa ett internationellt pandemiavtal eller annat internationellt instrument i samband med pandemier. Mötet slutade med antagandet av en resolution om att skapa ett sådant instrument. Det var otroligt spännande att IFMSA fick möjlighet att vara med på plats och lyfta vårdstudenters röst under ett sådant historiskt ögonblick.

För mer information om IFMSAs arbete under mötet, läs gärna rapporten – IFMSA Report on the 2nd Special Session of the World Health Assembly 

För mer bakgrund om pandemiavtalet hänvisar vi er till resurser på Graduate Institutes hemsida, samt IFMSAs publikation om avtalet i Lancet.