Home Blogg Nationell kick-off 2019 i Veberöd

Nationell kick-off 2019 i Veberöd

0
Nationell kick-off 2019 i Veberöd

“En helg som kanske blir startskottet på något stort”, tänkte jag samtidigt som jag satt på bussen, med alldeles för mycket packning för 2 dagar, påväg ut till ingenstans – eller det som skåningarna kallar ”Veberöd”. Under en helg i Februari skulle IFMSAs nya nationella styrelse samlas för första gången på en scoutgård ute på den skånska landsbygden. Vad skulle det bli av detta?

Under fredagskvällen anlände alla som varit på resande fot från alla IFMSAs lokalorter; Umeå, Uppsala, Stockholm, Örebro, Linköping, Göteborg och Skåne. Vilken fantastisk möjlighet att alla lokalorter skulle få bli en del och representeras i den nya styrelsen! Kvällen inleddes med att första påsen popcorn poppades (och långt ifrån den sista påsen för helgen…).

Med strålande sol och kvittrande fåglar inleddes den vårdag till lördag som styrelsen hade blivit välsignad. Med magarna fulla påbörjades årets första möte, som skulle bli att handla om internationella möten, extern representation, budget, bidrag och huruvida ”Small Working Group” skulle uttalas ’S-W-G’ eller ’SWAG’. Svaret på den sista punkten låter jag förbli osagt…

Dagen till ära fanns det även ett födelsedagsbarn bland styrelsen. Någon som styrelsen i bravur lyckades att överraska med tårta och skönsång! 

Med magarna fulla med kladdkaka fortsattes dagen med diskussioner kring hur IFMSA kan bidra till fortbildning av våra medlemmar, något som inom föreningen ofta brukar kallas för ”kapacitetsbyggande verksamhet”. Något som var en tydlig röd tråd som genomsyrade alla diskussioner under helgen var hållbart engagemang. Hållbart engagemang blev också den punkt som avslutade den nya styrelsens första möte, när styrelsens generalsekreterare höll en workshop om just detta ämne. Jag kunde tydligt se hur måna alla i styrelsen var att alla skulle trivas och må bra. 

Under söndagen nalkades det hemfärd och en sista tid för skratt och kramar tillsammans. Jag tittade mig omkring på dessa fantastiska människor som jag insåg kommer till att bli mina källor för inspiration under året. ”Denna helg blev verkligen startskottet på något stort”, tänkte jag samtidigt som jag satt på min färd hemåt och reflekterade över vilket fantastiskt år vi tillsammans skulle ha framför oss. Nu kör vi!

“How wonderful it is that nobody need wait a single moment before starting to improve the world.”

– Anne Frank

Oskar Pettersson
NORA, IFMSA-Sweden 2019