Home Internationellt FINO Nu utlyses alla Organising Committee poster för FINO 2017!

Nu utlyses alla Organising Committee poster för FINO 2017!

0
Nu utlyses alla Organising Committee poster för FINO 2017!

FINO är IFMSA:s nordiska möte. Här möts ca 50 deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island under 4 dagar för att stötas och blötas, inspireras och umgås. Under mötet sker utbildande aktiviteter runt mötets temat, tillfällen för att lära av varandra och självklart även ett späckat socialt program!

Detta år har Sverige lyckan att vara värd för detta fantastiska event! Mötet kommer att hållas i början av november 2017, i Skåne. Under 2017 kommer en nationell Organising Committee (OC) arbeta för att planera och arrangera mötet. Det kommer vara en oförglömligt rolig och lärorik upplevelse!

IFMSA-Sweden öppnar nu därför ansökan till Organising Committee för FINO 2017! Ansökan är öppen för alla våra medlemmar, gammal som ny! Du behöver inte komma från värdorten där mötet arrangeras för att söka. Beskrivning av de olika posterna hittar du nedan.

Du ansöker till posten här, senast 13 februari. Urvalet göras av en valgrupp bestående av ordförande-elect samt VPE-elect.

Head of OC (2 personer): Som Head of OC har du översikten för arbetet med mötet, koordinerar OC:s arbete och har det övergripande ansvaret för att allting flyter på som det ska, i samarbete med IFMSA-Swedens vice ordförande. Du får chansen att utveckla din förmåga till organisation och ledarskap, samtidigt som du får lära dig mer om hur IFMSA fungerar och vad som händer i de nordiska föreningarna.

Programansvarig (2 personer): Som programansvarig så har du översikt över programmet under mötet. Du sköter kontakten med externa föreläsare, med föreläsare och workshopledare från IFMSA-Sweden och de andra FINO-länderna och ser till att allt det logistiska runt föreläsningar och workshops fungerar. Du kommer att få arbeta nära med IFMSA-Swedens arbetsgruppsansvariga runt programmet.

Ansvarig för socialt program: Det sociala programmet under mötet är allt det som sker utanför föreläsningar och workshops. Det kan vara saker som lära känna varandra-lekar, spex och sittningar. Bara fantasin sätter gränser! Målet är att ge deltagarna chansen att lära känna varandra och ha roligt.

Logistikansvarig (2 personer): Logistikansvarig ansvarar för logistiska aspekter av mötet, som t ex boende och transport. Det är en lärorik post som ger dig mycket organisatorisk erfarenhet! På denna post är det tacksamt med god lokalkännedom, och vi viker därför en utav dessa två poster till sökande från Skåne.

Matansvarig: Som matansvarig så är det ditt jobb att se till att ingen går hungrig under mötet. Du ansvarar för att planera måltider, instruerar matlag med volontärer och koordinerar matinköp inför mötet.

PR-ansvarig: Självklart vill vi att mötet ska synas och att många ska söka! Som PR-ansvarig så ansvarar du för marknadsföringen kring mötet. Det kan gälla saker som Facebook-inlägg, snygga posters och mail till de andra nordiska länderna. En toppenpost för dig som är en fena på design och marknadsföring.

Ekonomi-ansvarig: Ekonomiansvarig arbetar med stöd från IFMSA-Swedens kassör för att hålla koll på att budgeten håller, bokföra utgifter och har stenkoll på siffrorna. Tidigare ekonomisk erfarenhet är en stor bonus, men inte ett måste.

Spons-ansvarig: Vi hoppas att kunna få stöd för att arrangera mötet från olika sponsorer, och det är här du som spons-ansvarig kommer in. Du ansvarar för att ansöka om olika former av bidrag för mötet och sköter kontakten med möjliga sponsorer. En lärorik post där mycket nyttig erfarenhet finns att hämta!

För inspiration och information läs gärna Julias blogginlägg från årets delegation till FINO.

Här finner du även rapporter från tidigare möten, FINO 2014 och FINO 2015.

Vid frågor om ansökan mejla vpe @ ifmsa.se