Home Om oss Om oss

Om oss

Vilka vi är

IFMSA-Sweden är en ideell förening som verkar för fred och förbättrad hälsa såväl lokalt som globalt samt syftar till att konstruera ett nätverk mellan världens alla vårdstudenter. Vi tillhör och arbetar nära International Federation of Medical Students’ Associations som finns representerat i ett 100-tal länder med runt 1,3 miljoner medlemmar.

Vad vi gör

I mer än 65 år har IFMSA arbetat lokalt, nationellt och internationellt med människorättsfrågor och folkhälsofrågor och är erkänt av bl.a. FN, WHO och WMA. Därtill har vi ett unikt utbytesprogram inom klinisk medicin och medicinsk forskning ihop en mängd olika universitet runtom i världen.

Var vi finns

I Sverige finns vi på alla sju orter med läkarutbildning och vi växer ständigt i storlek, passion och kompetens. Vi drivs fullt ut av våra cirka 1 500 medlemmar, så har du någon idé för hur vi kan göra världen till en bättre plats, gör din röst hörd ihop med oss! För mer inspiration och information om hur vi är verksamma, se undersidan för respektive arbetsgrupp eller kontakta oss med dina frågor och funderingar.

Välkommen!