Home Alla nyheter Restplatser finns till IFMSA-Swedens kliniska utbyten i år!

Restplatser finns till IFMSA-Swedens kliniska utbyten i år!

0

Är du läkarstudent från termin 5 och uppåt och vill åka på ett utbyte under 4 veckor i år? Har du inte planerat färdigt sommaren ännu eller ska du kanske ta studieuppehåll och vill åka på ett av våra utbyten under hösten i 4 veckor? Nu är din chans här – vi har några restplatser kvar till IFMSA-Swedens kliniska utbyten både för sommaren och i höst!

Ansök i formuläret här senast senast 31 mars kl. 23:59. 

Vad innebär IFMSA-Swedens kliniska utbyten (SCOPE)?
IFMSAs kliniska utbyten anordnas helt ideellt av läkarstudenter i varje lands medlemsorganisation. Som utresande erbjuds du fyra veckors praktik på ett sjukhus, minst ett mål mat om dagen samt boende i studentrum eller hemma hos en lokal student. Under praktikperioden anordnas oftast ett socialt program där du tillsammans med andra utbytesstudenter från världens alla hörn får uppleva vad värdlandet har att erbjuda! För att få åka på kliniska utbyten i år ska du ha avslutat termin 5 eller uppåt på läkarprogrammet i vår.

Var kan du resa?
– De länder vi har restplatser kvar för i sommar: Litauen, Portugal, Slovakien, Tjeckien, Polen
– Några av de länder vi har restplatser för i höst: Schweiz, Libanon, Tunisien, Brasilien

I den bilden nedan ser du exakt vilka länder och månader för varje land som det finns att välja på. Om länderna når sin maximala kapacitetet för en månad och inte längre kan ta emot står det under på länken länken nedan som heter “limited spots”.

Vad behöver du göra för att ansöka?
1. Bli medlem i IFMSA-Sweden om du inte redan är det – ett krav för att få ansöka!
2. Du ansvarar själv för att se till att du uppfyller landets krav, så kallade “Exchange Conditions”, för att få åka på utbyte till landet. Om du ansöker förutsätter vi att du uppfyller kriterierna. Exchange Conditions hittar du för respektive land på IFMSAs databas för utbyten här: Exchange Conditions
3. Fyll i ansökningsformuläret! Deadline 31 mars kl. 23:59!