AIDS-Loppet

logga-gbg-kopiera

Tycker du löpträning är himla skoj och anser att sexuell och reproduktiv hälsa är viktigt? Då är AIDS-Loppet något för dig!

Idag finns det cirka 6400 personer i Sverige med känd hivdiagnos och denna siffra fortsätter varje år att öka. Att leva med hiv innebär ofta att bli bemött med okunskap, fördomar och obefogad rädsla eller avståndstagande. Genom att öka kunskapsnivån runt hiv/AIDS frågor kan vi minska stigmatiseringen och diskrimineringen av de som idag lever med sjukdomen och samtidigt förhindra nya fall genom att sänka tröskeln för hiv-test.

Projektbeskrivning

AIDS-Loppet är ett utbildande lopp för ökad kunskap inom hiv/AIDS frågor. Banan kan deltagarna välja att promenera eller springa. På plats vid loppets start och målområde finns ett nätverk av organisationer som alla arbetar inom reproduktiv hälsa och hiv/AIDS frågor. Detta ger deltagarna en möjlighet att lära sig och breda sina kunskaper, diskutera och ställa frågor till experter inom detta ämne på ett så engagerande sätt som möjligt. Ofta finns även inspirerande talare på plats. När hiv frågor nämns i samhället är det ofta i en väldigt negativt kontext, detta lopp fokusera istället på hur ungdomar kan engagera sig och hur man kan göra en positiv påverkan!

Deltagaravgifterna går oavkortat till organisationer som arbetar med hiv/AIDS frågor och forskning.

Är du intresserad att involvera dig?

Projekt grupper finns just nu aktivt i:

IFMSA-Stockholm: för mer info maila stockholm [a] ifmsa.se
IFMSA-Skåne: för mer info maila skane [a] ifmsa.se

Studerar du på en lokalort som just nu inte har en aktiv projektgrupp? Maila nora @ ifmsa.se så berättar vi mer hur du kan starta upp loppet även på ditt lärosäte.

Experter på profilprodukter som hjälper oss med material till vårt event och välgörenhetslopp! Bra priser, fin service och snabb leverans av bland annat fina t-shirtar och västar! axonprofil.se