Home Arbetsgrupper SCORP SCORP Camp 2015

SCORP Camp 2015

0
SCORP Camp 2015

scorpcamp_facebook

I slutet på augusti kommer 80 personer från hela världen till Barnens Ö i Stockholm. De kommer för att lära sig mer om mänskliga rättigheter och deras roll i vården.

IFMSA-Sweden har fått äran att arrangera SCORP Camp (23-28/8). Det är den utbildningsvecka som IFMSA:s arbetsgrupp för Mänskliga rättigheter och Fred (Standing Committee for Human Rights and Peace) arrangerar en gång om året. Veckan består av fyra parallella trainings: Training New Human Right Trainers, Traning New Trainers, International Peer Education Training med fokus på sexualupplysning, samt den sprillans nya trainingen Human Rights for Medical Practitioners: Advanced Training in Human Rights and Ethical Principles in Clinical Settings. I de tre första traningens blir man officiellt trainer inom IFMSA och är därmed godkänd för att ge egna workshops.

När upplevelsen är över väntar ännu en: en del av deltagarna kommer nämligen att delta på Post SCORP-Camp (28-30/8). Detta är en turist resa där vi får chansen att visa våra internationella vänner Sverige och svenska sommar – och eftersom vi är många stockholmare som har tagit initiativet satsar vi på att visa dem alla sidor av Stockholm!

SCORP Camp har sin egen hemsida. Där kommer du hitta all information om själva mötet. Här presenterar vi möjligheter för dig som vill vara med redan innan lägret! Är du sugen på att volontära, trolla med social media, kanske spela in en PR-film?

Just nu letar vi efter engagerade medlemmar som vill hjälpa till med:

  • Social Media
  • Skapa roliga kortfilmer
  • Vara fadder under lägret

Håll utkik på denna sida för möjligheter, eller maila oss ännu hellre på hello @ scorpcamp.se

Välkommen att dela äventyret med oss!!