
Vill du vara med och förändra världen? Kandidera till IFMSA:s lokalstyrelse i Linköping.
Äntligen har ansökningsperioden till IFMSA Linköpings lokalstyrelse öppnat! Brinner du för IFMSA och är full av idéer för hur organisationen kan utvecklas? Har du varit lite aktiv i något av våra projekt och vill ta steget att fördjupa ditt engagemang genom att ta dig an ett lokalt ansvarsområde? Är du en föreningsmänniska som älskar styrelsemöten, att träna ditt ledarskap och arbetet inom en organisation? Eller är du helt ny för organisationsarbete men vill utvecklas som ledare och samtidigt bidra med just dina erfarenheter och kunskaper?
Tveka då inte att söka en post i nästa års styrelse för IFMSA Linköping!
Styrelsen väljs av IFMSA:s medlemmar under årsmötet den 1:a november. De invalda får sedan en grundlig genomgång av deras kommande arbete. Den nya styrelsen tar över direkt och leder IFMSA Stockholm det kommande året, till hösten 2017. Sköter ni korten rätt bör ni signa av med hundratals fler Facebook-vänner, rejält uppumpat självförtroende och känslan av att ni maximerat er egen och organisationens kapaciteter.
Kandidera till IFMSA Linköpings styrelse
Ansökan skickas till [email protected]
Senast 2016-10-23 kl 23:59
Om du har frågor, maila gärna!
ANSÖKAN IFMSA LINKÖPING
NOMINERING IFMSA LINKÖPING
Hur kandiderar/nominerar jag?
Fyll i dokumentet som finns bifogade här så fullständigt som möjligt, och maila den till [email protected] senast 2016-10-23 kl 23:59.
Om du har frågor kring ansökningsprocessen eller din kandidatur är du välkommen att maila dem till valberedningen på samma adress.
När vi har fått in din kandidatur kommer valberedningen jämföra dig med andra sökande. Valberedningen presenterar sitt förslag till årsmötet i oktober, där medlemmarna kan rösta på föreslagen styrelse eller på motkandiderande kandidat utanför valberedningens förslag.
Vilka poster kan jag söka?
Centralstyret
- Ordförande
- Vice ordförande
- Sekreterare
- Kassör
Övriga styrelsen (dessa poster kan delas mellan 2 personer)
- Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för folkhälsa (LPO)
- Local Public Health Officer
- Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för mänskliga rättigheter och fred (LORP)
- Local Officer for Human Rights and Peace
- Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (LORA)
- Local Officer of Reproductive Health and AIDS
- Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO)
- Local Exchange Officer
- Lokalt ansvarig för forskningsutbyten (LORE)
- Local Officer for Research Exchange
- Lokalt ansvarig för PR och marknadsföring (LOPR)
- Local Officer for Public Relations
Vad innebär de olika posterna?
Nedan följer en kortfattad beskrivning av de olika posterna, för en utförligare beskrivning var god kontakta respektive styrelsemedlem/funktionär alternativt hör av dig till valberedningen.
Centralstyret
Ordförande
Du är organisationens ansikte utåt. Extrovert och/eller grym på att ordna upp den interna organisationen. Du älskar eller vill bli bättre på att hålla i möten, vara brainstorming-ankare och låta andra utvecklas i din närvaro. Du är redo att axla ansvaret, och kommer stå i centrum ett år framöver – med alla goda förtjänster, såsom tränandet av att tala inför publik, förstå dig på organisatoriskt arbete och att motivera andra. Du är Head of Delegation på våra nationella möten. Du kommer vara den som planerar året strategiskt för föreningen och som samlar trupperna inför rekryteringsevent, de månatliga styrelsemötena och de nationella mötena. En pangpost, som utlovar lika mycket utveckling som du har energi att investera!
Vice ordförande
Du blir ordförandens högra hand, framför allt kommer du kunna delegera arbetsuppgifter till andra styrelsemedlemmar och kalla till möten tillsammans med ordföranden. Känner du dig sugen på en riktig ledarroll men inte riktigt förberedd på just ordförandeposten? Då passar Vice ordförande dig perfekt.
Sekreterare
Du kan hålla koll på datum, dokument och skriver ganska snabbt på din laptop. Ditt främsta uppdrag är att föra protokoll på styrelsemötena och att sedan dokumentera dem. Om du inte har det på förhand kommer du utveckla ett öga för den mer administrativa och organisatoriska delen av föreningsarbete – välbehövlig egenskap!
Kassör
I denna roll kommer du framför allt arbeta med att betala ut pengar folk ligger ute med för föreningens räkning. Men, viktiga delar innebär också att du tillsammans med centralstyret spikar budgeten och utfallet (den ekonomiska berättelsen) efter verksamhetsåret. Gillar du siffror och excel? Welcome.
Övriga styrelsen (dessa poster kan delas mellan 2 personer)
Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för folkhälsa (LPO)
Är du nästa/-e Hans Rosling/Mariam Claeson? Vi i folkhälsogruppen arbetar med allt från Nallesjukhus till Indien-praktik och det är ditt ansvar som LPO att styra upp dessa projekt. Du koordinerar grupperna så möten inte krockar, aktiva får konstant feedback på sitt arbete och du rapporterar/skriver anslagsansökningar/gör PR för denna grupp.
Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för mänskliga rättigheter och fred (LORP)
Som ansvarig för Mänskliga Rättigheter och Fred erhåller du epitetet ”SCORPion”, och du kommer ansvara för denna grupps aktiviteter, feedback och koordinering mot andra grupper. Samtidigt ska du rapportera till lokalstyrelsen hur det går för era grupper, såsom Vård för Alla och LIVH.
Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (LORA)
Gillar du att prata sex och genus eller vill du arbeta med mödra- och barnahälsa i framtiden? Som LORA kommer du ansvara för att Kärleksakuten och Swedish Organization for Global Health utvecklas, växer och syns på Karolinska Institutet. Du kommer rapportera till lokalstyrelsen, med huvudansvar för att koordinera så möten inte krockar, att det finns strategiska planer och ett driv framåt.
Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO) och Lokalt ansvarig för forskningsutbyten (LORE)
Vill du åka på utbyte? Efter ett år som LEO eller LORE har du förstahandsmerit att få ditt drömutbyte. Först ska du alltså koordinera utbytet i Stockholm, vilket innebär PR för utgående utbytesplatser och införskaffande av kliniska placeringar på sjukhus och forskningsplatser för inkommande, utländska studenter för sommaren. Du kommer maila handledare för att be dem ta sig an studenter under sommaren och sedan koordinerar du boende (vi har samarbete med KI Housing och boendet löser sig alltid) samt det sociala programmet (sommarens höjdpunkt!) för de inkommande utbytesstudenterna. Du kommer förväntas förbereda utgående studenter på etiska frågeställningar när vi reser ut till nya kulturer och vårdsituationer.
Lokalt ansvarig för PR och marknadsföring (LOPR)
Gillar du att göra affischer? Är du en Facebook:are av rang? Älskar du att se hur IFMSA:s event drar hundratalet besökare? Då är du rätt för PR-jobbet. Använd Facebook, Photoshop, Illustrator och tala i klasser för att pumpa upp IFMSA Stockholms rykte på universitetet.
Ansökan skickas till [email protected]
Senast 2016-10-23 kl 23:59
Om du har frågor, maila gärna!