Home Sverige Norr Sök IFMSA Norrs styrelse

Sök IFMSA Norrs styrelse

0
Sök IFMSA Norrs styrelse

Vill du vara med och förändra världen? Kandidera till IFMSA:s lokalstyrelse i Norr.

Brinner du för IFMSA och är full av idéer för hur organisationen kan utvecklas? Har du varit lite aktiv i något av våra projekt i norr och vill ta steget att fördjupa ditt engagemang genom att ta dig an ett lokalt ansvarsområde? Är du en föreningsmänniska som älskar styrelsemöten, att träna ditt ledarskap och arbetet inom en organisation? Vill du ha ett kreativt utlopp för den där rastlösheten som smyger sig upp bakom ryggen på plugget? Eller är du helt ny för organisationsarbete men vill utvecklas som ledare och samtidigt bidra med just dina erfarenheter och kunskaper?

Tveka då inte att söka en post i nästa års styrelse för IFMSA Norr!

Styrelsen väljs av IFMSA:s medlemmar under årsmötet den 10:e November. De invalda får sedan ett rejält överlämningsmöte och workshop i hur IFMSA fungerar, inklusive crash course för er som aldrig varit med i IFMSA tidigare. Den nya styrelsen skuggar nuvarande styrelse under höstens överlämningsperiod varpå den nya styrelsen tar över från årsskiftet och leder IFMSA Norr det kommande året. Sköter ni korten rätt bör ni signa av med hundratals fler Facebook-vänner, rejält uppumpat självförtroende och känslan av att ni maximerat er egen och organisationens kapaciteter.

Kandidera till IFMSA Norr styrelse

Hur kandiderar jag?

Verkar detta spännande? Tveka inte att skicka in en ansökan. Vi ser gärna att nya förmågor så som gamla IFMSA rävar söker!

Skicka ett mail om vem du är, erfarenheter inom IFMSA, erfarenheter inom andra föreningar, andra meriterande egenskaper samt varför du söker posten till valberedning.norr @ ifmsa.se senast den 2016-11-07 kl 23.59. Och kom ihåg att skicka med kontaktuppgifter!

Efter deadline kommer valberedningen sammanställa alla ansökningar, intervjua de sökande och lägga ett förslag till valmötet i november, där medlemmarna röstar.
Om du har frågor kring ansökningsprocessen eller din kandidatur är du välkommen att maila dem till valberedningen på samma adress.

Självklart är du också välkommen att kandidera på plats.

Vilka poster kan jag söka?

Centralstyret

 • Ordförande
 • Vice ordförande
 • Sekreterare
 • Kassör
 • PR-ansvarig

Övriga styrelsen (dessa poster kan delas mellan 2 personer)

 • Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO)
  • Local Exchange Officer (LEO)
 • Lokalt ansvarig för forskningsutbyten
  • Local Officer for Research Exchange (LORE)

Vad innebär de olika posterna?

Nedan följer en kortfattad beskrivning av de olika posterna, för en utförligare beskrivning var god kontakta respektive styrelsemedlem/funktionär alternativt hör av dig till valberedningen.

Centralstyret

Ordförande

Du är organisationens ansikte utåt. Som ordförande ansvarar du för att styrelsen sammankallas till styrelsemöten och samlar truppen inför rekryteringsevent. Du kommer vara den som planerar året strategiskt för föreningen och ser till att ansökningar av pengar etc kommer in i tid. Du är även länken mellan den lokala föreningen och den nationella, och har en adjungerad post i den nationella styrelsen. Kolla, skicka och svara på mail, leda delegationen under NH samt presentera IFMSA under öppet hus faller också på din lott. Ordförandeposten är ett strålande tillfälle att träna sig på att tala inför folk, ta organisatoriskt ansvar, lära sig att delegera och utvecklas som ledare. Ta chansen och sök ordförande nu!

Vice ordförande

Du blir ordförandens högra hand, framför allt kommer du kunna delegera arbetsuppgifter till andra styrelsemedlemmar och kalla till möten tillsammans med ordföranden. Känner du dig sugen på en riktig ledarroll men inte riktigt förberedd på just ordförandeposten? Då passar Vice ordförande dig perfekt.

Lokalt ansvarig för PR och marknadsföring (LPR)

Gillar du att göra affischer? Är du en Facebook:are av rang? Älskar du att se hur IFMSA:s event drar hundratalet besökare? Då är du rätt för PR-jobbet. Använd Facebook, Photoshop, Illustrator och tala i klasser för att pumpa upp IFMSAs rykte på universitetet.

Kassör

I denna roll kommer du framför allt arbeta med att betala ut pengar folk ligger ute med för föreningens räkning. Men, viktiga delar innebär också att du tillsammans med centralstyret spikar budgeten och utfallet (den ekonomiska berättelsen) efter verksamhetsåret. Är du nogrann, ansvarsfull och vill ha en lite mer självgående post inom styrelsen? Welcome.

Sekreterare

Du kan hålla koll på datum, dokument och skriver ganska snabbt på din laptop. Ditt främsta uppdrag är att föra protokoll på styrelsemötena och att sedan dokumentera dem. Om du inte har det på förhand kommer du utveckla ett öga för den mer administrativa och organisatoriska delen av föreningsarbete – välbehövlig egenskap!

Övriga styrelsen (dessa poster kan delas mellan 2 personer)

Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO) och Lokalt ansvarig för forskningsutbyten (LORE)

Vill du åka på utbyte? Efter ett år som LEO eller LORE har du förstahandsmerit att få ditt drömutbyte. Först ska du alltså koordinera utbytet i Norr, vilket innebär PR för utgående utbytesplatser och införskaffande av kliniska placeringar på sjukhus och forskningsplatser för inkommande, utländska studenter för sommaren. Du kommer maila handledare för att be dem ta sig an studenter under sommaren och sedan koordinerar du boende samt det sociala programmet (sommarens höjdpunkt!) för de inkommande utbytesstudenterna. Du kommer förväntas förbereda utgående studenter på etiska frågeställningar när vi reser ut till nya kulturer och vårdsituationer.

Ansökan skickas till valberedning.norr @ ifmsa.se
Senast 2016-11-07 kl 23:59
Om du har frågor, maila gärna!