Home Sverige Stockholm Utlysning till fyllnadsval IFMSA-Stockholm

Utlysning till fyllnadsval IFMSA-Stockholm

0
Utlysning till fyllnadsval IFMSA-Stockholm

Vill du vara med och förändra världen? Kandidera till IFMSA:s lokalstyrelse i Stockholm.

Nu är ansökningen öppen till fyllnadsvalet för IFMSA Stockholms lokalstyrelse.  Vill du ha ett kreativt utlopp för rastlösheten som smyger sig upp bakom ryggen på plugget? Har du tidigare varit aktiv i något av våra projekt på Karolinska Institutet och vill ta steget att fördjupa ditt engagemang genom att ta dig an ett lokalt ansvarsområde? Eller brinner du för IFMSA och är full av idéer för hur vi kan utvecklas? Är du en föreningsmänniska som brinner för att träna ditt ledarskap och att utveckla arbetet inom en organisation? Tveka då inte att söka en post i nästa års styrelse för IFMSA Stockholm!.

Styrelsen väljs av IFMSA:s medlemmar vid fyllnadsvalsmöte 4:e december, på Medicinska Föreningen i Solna (Nobels väg 10). De invalda blir direkt del av styrelsen och leder IFMSA Stockholm det kommande året, fram till oktober 2018. Sköter ni korten rätt kommer denna erfarenhet ge er rejält uppumpat självförtroende och känslan av att ni maximerat er egen och organisationens kapaciteter.

ANSÖKAN SKICKAS TILL [email protected]

SENAST lördagen den 2 december 2017, 2017-12-02 23:59

Fyll i dokumentet ”Ansökan till post i IFMSA-Stockholmstyrelse 2017/2018” som finns bifogat eller skriv en fritt formulerad ansökan.Valberedningen presenterar sitt förslag till årsmötet i oktober, där medlemmarna kan rösta på föreslagen styrelse eller på motkandiderande kandidat utanför valberedningens förslag. Har du frågor kring ansökningsprocessen eller din kandidatur är du välkommen att maila valberedningen.

ANSÖKAN IFMSA STOCKHOLM

Vilka poster kan jag söka?

Posterna kan delas mellan två personer: 

  • Sekreterare
  • Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för mänskliga rättigheter och fred (LORP – Local Officer for Human Rights and Peace)
  • Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (LORA – Local Officer of Reproductive Health and AIDS)
  • Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO -Local Exchange Officer)
  • Lokalt ansvarig för PR och marknadsföring (LOPR – Local Officer for Public Relations)
  • Lokalt ansvarig för projektgruppen för psykisk ohälsa (POP)

VAD INNEBÄR DE OLIKA POSTERNA?

Sekreterare – skriver sammanfattning (protokoll) vad som skett på möten och hjälper till med övrigt administrativt

Du kan hålla koll på datum, dokument och skriver ganska snabbt på din laptop. Ditt främsta uppdrag är att föra protokoll på styrelsemötena och att sedan dokumentera dem. Om du inte har det på förhand kommer du utveckla ett öga för den mer administrativa och organisatoriska delen av föreningsarbete – välbehövlig egenskap!

Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för mänskliga rättigheter och fred (LORP) – kontaktperson för Vård för Alla och LIVH

Som ansvarig för Mänskliga Rättigheter och Fred ansvarar du för denna grupps aktiviteter, feedback och koordinering mot andra grupper. Samtidigt rapporterar du till lokalstyrelsen hur det går för era grupper.

Lokalt ansvarig för arbetsgruppen för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (LORA) – kontaktperson för Kärleksakuten, AIDS-loppet, Seminarierna i global hälsa samt Maama-projektet

Gillar du att prata sex och genus. Vill du arbeta med mödra- och barnahälsa? Som LORA ansvarar du för att Kärleksakuten,  AIDS-loppet, Seminarierna i global hälsa samt Maama-projektet utvecklas, växer och syns på campus. Du rapporterar till lokalstyrelsen, ansvarar för att koordinera möten för arbetsgrupper och utformar strategin som driver verksamheten framåt.

Lokalt ansvarig för kliniska utbyten (LEO) – kontaktperson för inkommande utbytesstuderande innan och under utbytet, ansvarig för att rekrytera faddrar och se till att sociala aktiviteterna och utbytesplatserna fungerar under utbytet i juli

Vill du åka på utbyte? Efter ett år som LEO har du förstahandsmerit att få ditt drömutbyte. Du koordinerar utbytet i Stockholm, vilket innebär PR för utgående utbytesplatser och införskaffande av kliniska placeringar på sjukhus och forskningsplatser för inkommande, utländska studenter för sommaren. Du kommer maila handledare för att be dem ta sig an studenter under sommaren och sedan koordinerar du boende (vi har samarbete med KI Housing) samt det sociala programmet (sommarens höjdpunkt!) för de inkommande utbytesstudenterna. Du kommer förväntas förbereda utgående studenter på etiska frågeställningar när vi reser ut till nya kulturer och vårdsituationer.

Lokalt ansvarig för PR och marknadsföring (LPR) – informerar om events, möten, utbyten och annat roligt på fb, via nyhetsbrev per mejl, lägger upp posters på KI och är med och besöker klasser/PR-event för att berätta om vår verksamhet

Gillar du att göra affischer? Är du en Facebook:are av rang? Älskar du att se hur IFMSA:s event drar hundratalet besökare? Då är du rätt för PR-jobbet. Använd Facebook, Photoshop, Illustrator och tala i klasser för att pumpa upp IFMSA Stockholms rykte på universitetet.

Lokalt ansvarig för projektgruppen för psykisk ohälsa (POP)

Den psykiska ohälsan ökar bland unga, särskilt i Stockholm. Därför finns POP som besöker skolor och informerar om psykisk ohälsa. Som samordnare för POP sköter du kontakten med skolor och ordnar med besök, samt arrangerar roliga events och föreläsningar för IFMSAs medlemmar. Bli en del av POP och möt nästa stora utmaning inom folkhälsa!

Ansökan skickas till [email protected]

Senast 2017-12-02 kl 23:59

Facebook-event

Om du har frågor, maila gärna!

För en utförligare beskrivning av poster, var god kontakta valberedningen.

ANSÖKAN IFMSA STOCKHOLM