Home Blogg Varför är vi här? Styrelse kick-off 2017

Varför är vi här? Styrelse kick-off 2017

0
Varför är vi här? Styrelse kick-off 2017

”Varför är du med i IFMSA?” Min fråga riktades till hela den nytillträdda styrelsen, som satt utspridda på golvet i en scoutgård utanför lund. En peppad stämning rådde, blandat med en viss bävan inför en lång dag av möten. Jag hade fått äran av vår nya ordförande Johan att hålla en session om IFMSA, och var först ut lördag morgon kl. 9.00.

”Hjälpa andra utvecklas.” ”Lärdomar, perspektiv, kärlek.” ”Sammanhang, fina människor som ger energi.”

Våra svar var olika – men ändå så lika. Vi förenas i en strävan efter en bättre värld, mer kunskap och en tro att vi kan göra skillnad. Efter en stunds självgranskan fick vi också fundera över varför vi egentligen har en förening, en styrelse och strategiska planer. Varför skulle vi egentligen sitta hela söndag förmiddag och gå igenom en åtgärdsplan?

Det kan tyckas enkelt, men alltid viktigt att fundera över varför. Vi i styrelsen möjliggör för er, IFMSA-medlemmar. Vi finns där för att förenkla och skapa strukturer, representera er och backa upp er. Men vi gör det också för oss själva, och det är alltför ofta vi sätter oss själva i tredje eller fjärde hand. Victoria Hogrell (NPO) tog över efter mitt ”Varför”-snack och pratade om hur vi ska brinna för IFMSA, utan att brinna upp.

Efter en lärorik morgon kom vi igång efter lunch och började jobba på riktigt. Lokalordförande fick samlas och prata med Sofia, vår nya VPI (vice ordförande för interna frågor). Vi andra lyckades med stordåd: En plan för hur projektbidrag ska sökas i framtiden utan att 21 personer ska behöva kolla på det. En ”fyrstegsraket” i arbetet för en nya strategisk plan till 2018-2020 och en plan på hur vi ska göra FUM mer demokratiskt.

Efter middagen kom vi till styrelsemötet. Enorma mängder kaffe och godis konsumerades och 5 timmar senare var vi färdiga, både med mötet och psykiskt. Men på mina läppar fanns ett stort leende – att få sitta där och säga ”JA!” till att implementera nya utbytessystem, att få diskutera NH och mailprioriteringssystem. Jag får vara en del av strukturen som underlättar för er, representerar er och samtidigt få träffa så många nya, fantastiska människor. Jag får göra skillnad och jobba för en bättre värld i IFMSA:s stora gemenskap.

Det var helt enkelt precis varför jag är med IFMSA.

Varför är du med i IFMSA?

/Rebecka