Home Om oss

Om oss

International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA) grundades för att stärka internationell samförståelse och samverkan efter andra världskriget i Köpenhamn av svenska och andra europeiska läkarstudenter.

IFMSA är en ideell förening som verkar för fred och förbättrad hälsa såväl lokalt som globalt samt syftar till att konstruera ett nätverk mellan världens alla vårdstudenter. I mer än 65 år så har IFMSA arbetat lokalt, nationellt och internationellt med människorättsfrågor och folkhälsofrågor och är erkänt av bl.a. FN, WHO och WMA. Därtill har vi ett unikt utbytesprogram inom klinisk medicin och medicinsk forskning ihop en mängd olika universitet runtom i världen.

Sedan organisationen grundades har IFMSA expanderat kraftigt och finns idag på 6 kontinenter och har över 100 medlemsländer med runt 1,2 miljoner medlemmar. I Sverige finns vi på alla sju orter där läkarutbildningen och vi växer ständigt i storlek, passion och kompetens. Vi drivs fullt ut av våra cirka 1 400 medlemmar, så har du någon idé för hur vi kan göra världen till en bättre plats, gör din röst hörd ihop med oss! För mer inspiration och information om hur vi är verksamma, se undersidan för respektive arbetsgrupp eller kontakta oss med dina frågor och funderingar.

Välkommen!